PDR Cluj Tinichigerie – Întrebări Frecvente – Ce este PDR sau Paintless Dent Repair? 

Tinichigerie PDR – Paintless Dent Repair inseamna in traducere libera reparatii indoituri auto fara revopsire sau tinichigerie fara vopsire.

In acest domeniu de folosesc scule de inalta precizie folosite de tehnicieni PDR iscusiti pentru a indrepta indoiturile si loviturile auto cauzate de grindina, vandalism sau erori de parcare, cu scopul de a redresa elementele din otel sau aluminiu la forma lor initiala cu o grija deosebita pentru prezervarea vopselei.

Se foloseste o combinatie de tehnici pentru reparatia indoiturilor cum ar fi masarea metalului sau metoda de tragere pentru redarea formei initiale a elementelor.

Avantajele tehnicilor de tinichigerie PDR sunt natura non-invaziva prin care se realizeaza reparatia, faptul ca nu se folosesc tehnici si metode care sa afecteze vopseaua, stratul anticoroziv sau substante nocive pentru mediul inconjurator. Probabil cel mai mare avantaj il constituie timpul scazut de lucru ore sau zile in comparative cu atelierele clasice unde reparatia dureaza zile sau saptamani si implicit costurile reparatiei sunt exponential mai mici.

reparatii indoituri auto cluj prin metoda PDR Cluj

Cat costa o astfel de reparatie PDR?

Costurile reparatiei se calculeaza in functie de timpul de lucru iar acest timp poate fi calculate doar dupa evaluarea lucrarii, pentru aceasta este necesar sa veniti cu masina la o evaluare sau sa trimiteti poze/video dupa caz.

Reparatii lovituri cauzate de grindina prin metoda Paintless Dent Repair - PDR Cluj

 

Orice indoitura poate fi reparata prin tinichigerie auto PDR?

Din pacate nu orice indoitura auto poate fi reparata fara revopsire, dar va putem spune in urma evaluarii daca masina dvs poate fi reparata prin tehnica Paintless Dent Repair – PDR sau nu.

reparatii-tinichigerie-auto-cauzate-de-lovituri-grindina PDR-Cluj

Cat dureraza reparatia unei masini cu indoituri de la grindina?

Pentru estimarea costurilor unei astfel de reparatii de indoitura sau lovitura cauzata de grindina este necesara evaluarea lucrarii la atelier sau in urma unui clip video pe care dvs il veti furniza in care sa se vada clar elementele afectate. Pentru asta va invitam la Autofix PDR Cluj Tinichigerie pe strada Luncii 26, si un specialist va evalua loviturile de pe tabla masinii dumneavoastra.

 

Nu sare sau nu se crapa vopseaua in timpul reparatiei PDR?

Pe elementele cu vosea originala nu exista astfel de riscuri in timpul reparatiei prin metoda PDR, in schimb pe elementele revopsite exista aceasta posibilitate. Nu va faceti insa probleme, deoarece vi se va comunica in prealabil la inceputul lucrarii daca exista astfel de riscuri pentru a fi correct informat.

 

Dupa reparatie, in timp, exista riscul sa reapara indoitura reparata?

Nu exista nici un fel de riscuri ca o indoitura sa reapara din cauza reparatiei PDR, orice indoitura reparata are garantie pe viata.

 

Aveti tehnologie cu ventuze, aveti ventuze de tras tabla?

Este o intrebare foarte des intalnita, probabil si din cauza promovarii incorecte din parte unora a domeniului PDR. Exista o tehnica de tras in acest domeniu care folosesti dispositive de tras si adeziv dar este impropriu numit “ventuza”.

 

Se pot repara indoiturile pe plastic la masina?!??

Da. Vezi mai multe detalii in studiul nostru de caz, legat de reparatia barei de plastic prin metoda pdr